Gázipari műszaki-biztonsági felülvizsgálat

Gázipari műszaki-biztonsági felülvizsgálat

Cégünk vállalja technológiai rendszerek, lakóautó/hajó, PB tartályos gázellátó rendszerek gázipari műszaki-biztonsági felülvizsgálat, a dél-dunántúli régióban.

Mi az a gázipari műszaki-biztonsági felülvizsgálat?

A műszaki-biztonsági felülvizsgálat során a gázszerelés üzembe helyezésekor hatályos műszaki-biztonsági szabályoknak való megfelelését, továbbá a biztonságos üzemeltetést befolyásoló feltételeket kell ellenőrizni. Ennek megfelelően ellenőrzésre kerül, hogy van-e gázszivárgás, a légellátás megfelelő-e, a gázkészülékek karbantartása megtörtént-e.

Hogy zajlik a felülvizsgálat?

Az időpontegyeztetést követően a felhasználási helyen részletesen ellenőrizzük, minősítjük és dokumentáljuk az üzemelő csatlakozóvezeték és a felhasználói berendezés szabályosságát, azok létesítéskor hatályos műszaki biztonsági szempontoknak való megfelelőségét, azok tömörségét, füstgázelemző készülék által mért adatok alapján további üzemelésre való alkalmasságát.

A felülvizsgálat során jegyzőkönyvet állítunk ki, amely igazolja az elvégzett ellenőrzést és műszaki biztonsági szempontok alapján minősítést kap.

Kötelező a gázipari műszaki biztonsági felülvizsgálat?

A technológiai rendszerekre vonatkozó gáz műszaki biztonsági felülvizsgálat kötelezettséget ma már a 1/2020. (I.13.) Kormány rendelet írja elő. Eszerint a felülvizsgálatot évente a felhasználónak kell elvégeztetni, megfelelő jogosultsággal rendelkező szakemberrel.

*A Gasrol Kft jelenleg a legfeljebb 70 kW együttes hőterhelésű gázfelhasználó technológiai rendszerek műszaki biztonsági ellenőrzését végzi!

Készséggel állunk rendelkezésére! Segíthetünk valamiben?

Vegye fel velünk a kapcsolatot email-ben vagy telefonon, hogy kollégánk pontos tájékoztatást tudjon adni. Várjuk a megkeresését!