Gyakori kérdések

Hasznos tudnivalók. Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, melyeket ügyfeleink tesznek fel nekünk.
 • Mi a teendő ha gáz műszaki biztonsági felülvizsgálat / gáznyomásszabályzó állomás telepítésére, karbantartására szeretnék ajánlatot kérni?

  Vegye fel velünk a kapcsolatot email-ben vagy telefonon, hogy kollégánk pontos tájékoztatást tudjon adni. Várjuk a megkeresését!

 • Kell fizetnem a helyszíni felmérésért?

  Somogy, Baranya, Zala vármegye területén a felmérést cégünk díjmentesen végzi, minden más esetben nettó 20.000 ft kiszállási költséget számítunk fel.

 • Kötelező a gáz műszaki biztonsági felülvizsgálat?

  A technológiai rendszerekre vonatkozó gáz műszaki biztonsági felülvizsgálat kötelezettséget ma már a 1/2020. (I.13.) Kormány rendelet írja elő. Eszerint a felülvizsgálatot évente a felhasználónak kell elvégeztetni, megfelelő jogosultsággal rendelkező szakemberrel.

 • Mi történik akkor ha nem kérem a gáznyomásszabályzó karbantartását?

  Nem lakossági gázfogyasztók esetében a nyomásszabályzó készülék az Ön saját tulajdonát képzi, így annak karbantartása megfelelő üzembiztos állapotban tartása az Ön felelőssége. Felhívjuk figyelmét arra az esetre ha az eszköz meghibásodásodik az a gázvezetékrendszerben és a gázfogyasztó készülékekben is jelentős károkat okozhat. A karbantartás hiányából eredő meghibásodás felelőssége Önt terheli.

 • Garanciát kínálnak valamire?

  Az elvégzett munkálatokra 6 hónap garanciát vállalunk, a beépített alkatrészekre gyártói által meghatározott garanciaidő vonatkozik.

 • Miért nekem kell fizetni a gáznyomásszabályzó állomás karbantartásáért?

  Válaszul a biztonságos üzemvitelről a földgázellátásról szóló 2008 évi XL Törvény (GET) 89. § (6) rendelkezik: A csatlakozóvezeték és a felhasználói berendezés üzemképes és biztonságos állapotban tartására az ingatlan tulajdonosa köteles. Ennek megfelelően köteles gondoskodni azok rendszeres karbantartásáról, javításáról és szükség szerinti cseréjéről.

Készséggel állunk rendelkezésére! Segíthetünk valamiben?

Vegye fel velünk a kapcsolatot email-ben vagy telefonon, hogy kollégánk pontos tájékoztatást tudjon adni. Várjuk a megkeresését!